Szőlőművelés


Területeinken az idős tőkék megóvását rendkívül fontosnak tartjuk. Az 50-60 éves szőlőink egy részén bakművelést alkalmazunk, nagyobb részt azonban középmagas kordonnal dolgozunk. Új ültetvényeinkre egyedszelekciós kutatások eredményeit felhasználva kis-, lazafürtű és ellenálló Furmint egyedeket telepítünk. Rendkívül fontosnak tartjuk a terméskorlátozást, mellyel tovább fokozható az ásványos ízvilág, ezért száraz boroknál 35 mázsás a hektáronkénti termésátlagunk, bizonyos területeken mindössze 25 mázsa, édes borok esetében még ennél is lényegesen kevesebb lehet. Kizárólag kézzel szüretelünk, a fürtön belüli bogyóválogatást már a szőlőben elvégezzük, hogy a feldolgozóba már csak a legmagasabb minőségű alapanyag érkezzen. A feldolgozást rögtön megkezdjük és az alapanyagot, majd később az érési fázisban lévő borokat mindvégig megóvjuk a legcsekélyebb oxidációtól is.