Szőlőfajták


Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgozunk, ebből a Furmint teszi ki a döntő hányadot, mintegy 80%-ot.

Furmint

A Furmint a világ legnagyobb potenciállal bíró fehér szőlőfajtái közé tartozik. Ez az autochton szőlőfajta képes tökéletesen megjeleníteni a termőhelyre jellemző vulkáni ásványosságot. Készíthető belőle összetett struktúrával rendelkező, rendkívül elegáns száraz fehérbor. Új ültetvényeinkre egyedszelekciós kutatások eredményeit felhasználva kis-, lazafürtű és ellenálló Furmint egyedeket telepítünk, mely alacsony termésátlagú, ugyanakkor a legösszetettebb ízvilágú száraz borokat adja, melyek elegánsak, ásványos jegyeket tükröznek és jól érlelhetőek. A Furmint az alapja édes borainknak is. Mind töppedt, mind Botrytis-es állapotában harmonikus ízjegyekkel bír. Desszert borainkat összetettség, intenzív, friss gyümölcsös karakter és elegáns savak jellemzik.

Hárslevelű

A hárslevelű nagyon fontos fajtája a borvidéknek, bár a furmintnál lényegesen kevesebb a telepített területek nagysága. Hasonlóan a Furminthoz, jól adja vissza a termőhelyi sajátosságokat, ásványos ízvilágot. Száraz borai is jól érlelhetők, terméskorlátozással struktúrált, összetett bor készíthető belőle. Illatosabb fajta, jól aszúsodik.

Sárgamuskotály

Kevés sárgamuskotály ültetvénnyel rendelkezünk. Ezek az alapanyagok kizárólag édes boraink illat és ízvilágát gazdagítják.