Pincészet


Dűlőszelektált száraz borainkat és gazdag édes borainkat első, másod és harmadtöltésű magyar hordóban erjesztjük és érleljük. Hordóink zempléni tölgyből készülnek, enyhe, vagy közepes pörkölésűek, 300 és 500 literesek. Száraz borainkat 8-10 hónapos hordós érlelés után palackozzuk. A pincészet eddig egy hordónyi Aszút készített 2009-ben, mely négy évet töltött 500 literes hordóban. Fajélesztőt nem használunk sem a száraz, sem az édes borok esetében. Minden évjárat elkészítésénél ügyelünk, hogy boraink a termőhely ásványosságáról tegyenek tanúbizonyságot, a borkészítés ne eredményezzen meghatározó stílusjegyet. A 2014-ben átadott új feldolgozónkban lehetőség nyílik Mád boraink mennyiségi növelésére, a hőmérséklet szabályozott acéltartályokkal ellátott erjesztő térben több százezer palackos mennyiség elkészítéséhez is biztosítottak a feltételek. Borászatunkban a friss, üde tételeket hőmérséklet szabályozott acéltartályokban erjesztjük bogyózás és enyhe préselés után, hogy a legtöbb frissességet megőrizzük, és magas minőségben készítsünk tiszta, jó struktúrával rendelkező, ásványos borokat.