Dűlőválogatások

Dűlőszelekcióink abból a célból készülnek, hogy a történelmileg kiemelt dűlők egyedi karaktere kifejezésre kerüljön. A talaj ízben és illatban mindent felülír, a borkészítési mód nem eredményezhet meghatározó stílusjegyet, a szőlőfajták az egyedi, ásványos talajszerkezet kifejezői, megjelenítői. Hektáronként 35 mázsás termésátlaggal szüretelünk. Fajélesztőt nem használunk sem a száraz, sem az édes borok esetében. Az erjesztés és érlelés első-, másod- és harmadtöltésű zempléni tölgyfa hordókban történik, a hordós érlelés évjárattól függően 8-10 hónap. Minden évjárat elkészítésénél ügyelünk, hogy boraink a termőhely ásványosságáról tegyenek tanúbizonyságot, a borkészítés ne eredményezzen meghatározó stílusjegyet.